Kenmerken verzakking

Heeft u het gevoel dat uw woning, uitbouw of aanbouw te make heeft gehad met een verzakking? Dan kan dit nogal als een schok overkomen. Uw huis is namelijk uw thuis. De plek waar u zich veilig en op uw gemak voelt. Een verzakking van uw woning kan dit gevoel mogelijk aangetast hebben. Maar wat zijn nou precies de kenmerken van een verzakking? Waar kunt  het aan herkennen?

Gevolgen van een verzakking

Indien uw woning, of eigenlijk beter gezegd uw fundering, te maken heeft gehad met een verzakking is dit vaak aan de gevolgen van een verzakking af te lezen. We nemen ze graag even kort met u door.

Scheuren in de muren of gevel

In de meeste gevallen is een verzakking van uw woning te herkennen aan uw muur of gevel. Doordat de fundering (gedeeltelijk) verzakt krijgt uw woning en daarmee de muren onvoldoende steun. Dit zal in het begin goed gaan, maar op den duur zullen er scheuren ontstaan en worden ze ook groter.

Klemmende deuren en ramen

Soms is de verzakking van uw woning ook te herkennen aan ramen en deuren die niet meer correct openen en sluiten. Logisch, want als een fundering verzakt is (en verder zakt) zal de woning op den duur scheef komen te staan. Dit kan ervoor zorgen dat ramen en deuren beginnen te klemmen.

Hoogteverschil

Stapt u vanuit uw woning direct op het trottoir? Dan kan het zo zijn dat ook hier de verzakking terug te zien is. Door de verzakking is er namelijk (waarschijnlijk) een hoogteverschil ontstaan tussen uw woning en het trottoir.
 

Kenmerken verzakking oplossen

Herkent u één of meerdere van bovenstaande kenmerken? Dan is de kans zeer groot dat uw fundering een verzakking heeft ondergaan. Gelukkig zijn er de experts van Duurzaam Funderingsherstel. Wij staan voor u klaar om van uw woning weer een echt thuis te maken.

Door middel van grondig onderzoek door onze experts komen we tot de precieze oorzaak van de verzakking. Wat de oorzaak ook is, onze experts vinden het. Vervolgens wordt de fundering weer naar het oude niveau gebracht en de gevolgschade van de verzakking wordt volledig hersteld. Uw woning is weer als nieuw en u kunt zich weer écht thuis voelen.

 


Wacht niet met contact opnemen

Als u eenmaal geconstateerd heeft dat uw woning een verzakking heeft ondergaan is het raadzaam om zo snel mogelijk contact op te nemen. Des te langer u wacht, des te groter de schade aan uw woning en fundering zal worden. Hierdoor kunnen de kosten flink oplopen!

Wacht dus niet langer en neem direct contact met ons op. Benieuwd naar hoe wij de verzakking van uw fundering oplossen? Bekijk gerust onze aanpak!

U kunt ons bereiken op 088 - 111 2500, via info@duurzaamfunderingsherstel.nl of door middel van het onderstaande contactformulier!

 

© 2021 Duurzaam Funderingsherstel | Privacy Statement Webdesign en ontwikkeling door: Forresult