Nieuws

Benieuwd naar het laatste nieuws op het gebied van funderingsherstel en -problemen? U leest er hier alles over!

Artikel en advertentie in Vastgoed Actueel

In de Vastgoed Actueel van mei 2023 stonden zowel een  pagina-grote advertentie als een artikel over ons! Aan het einde van het artikel staat een interview met Monique Waals, een makelaar die ons in heeft geschakeld voor zowel een project in Heemstede als in Haarlem.

Artikel lezen? Klik hier

Onze nieuwe trots!

In april is deze prachtige kleine vrachtwagen aan ons wagenpark toegevoegd. 'Hij rijdt heerlijk' volgens onze collega Bert. We wensen hem nog vele veilige kilometers toe!

BouwBeurs 2023

De BouwBeurs 2023 is weer voorbij. Ondanks dat onze stand niet op een prominente plaats was, zijn er in de loop van de week toch aardig wat bezoekers langs gekomen. We hebben leuke gesprekken gevoerd en veel mensen van informatie kunnen voorzien. Bent u geweest: Bedankt voor uw komst! Heeft u het gemist: Over twee jaar staan we er weer!

Huizenkoper heeft geen flauw benul van funderingsproblemen: ‘Zorgwekkend’

Zowel het AD als ESB hebben een artikel gepubliceerd over het belang van de toestand van de fundering bij verkoop van een woning. Gemeld funderingsherstel kan de waarde van een woning tot 6% hoger laten worden. Reden te meer om bij twijfel een inspectie door Duurzaam Funderingsherstel uit te laten voeren. Met onze rapportage kunt u een richtlijn geven voor de kosten voor herstel.

Goed nieuws voor Friesland!

Er ligt een Ontwerp-Funderingsaanpak Veenweidegebied Fryslân op tafel. Er moeten nog wel een aantal besluiten over genomen worden, maar de plannen lijken goed. Het reeds bestaande Funderingsloket zal Funderingsloket 2.0 worden in 2023. Het doel is om de mensen met verzakking van de fundering beter voor te lichten, te begeleiden en ondersteunen. Er zal waarschijnlijk met drie oplossingsrichtingen gewerkt gaan worden, te weten:

Oplossingsrichting 1:Informatie, advies en preventie
Oplossingsrichting 2: Helpen met funderingsonderzoek en herstelplan. Er komt mogelijk een Subsidieregeling Funderingsonderzoek
Oplossingsrichting 3: Leenfaciliteit. Hier kleven nogal wat haken en ogen aan, waardoor het nog niet zeker is of dit gerealiseerd kan worden.

Kortom: Er wordt gewerkt in de goede richting.

Funderingsaanpak Friesland

Steeds meer bekendheid en erkenning van ons DFH-systeem!

Wij voeren al jaren opdrachten in Zevenaar uit en de laatste tijd ook steeds meer voor woningcorporaties. Omroep Gelderland heeft hier een artikel over geschreven en tv opnames van gemaakt.

Lees hier meer »

funderingsherstel

Duurzaam Funderingsscan

Wij voeren nu ook scans uit voor woningbouwverenigingen om in kaart te brengen of er onderhoudskosten ingecalculeerd moeten worden. Benieuwd naar de Duurzaam Funderingsscan?

Lees hier meer »

Duurzaam Funderingsherstel logo

Het funderingslabel krijgt vervolg

KCAF gaat opnieuw aan de tekentafel om het funderingslabel een vervolg te geven.

Lees hier meer.

Funderingslabel

Verzakkingen in Nederland

Interessante site met informatie over de verzakkingen in Nederland:

https://www.slappebodem.nl/

 

Verzakking nederland

Artikel in Bouw Totaal:

Uit de praktijk: verzakking van een aanbouw. Een artikel over het liften van een aanbouw met behulp van onze DFH-palen

Lees hier het artikel.

Liften DFH-palen


NOS kopt:

'Zeker 1 miljoen huizen in Nederland dreigen te verzakken'

Door het extreem lage grondwater door de droge zomer is het aantal funderingsproblemen fors toegenomen. Dergelijke problemen kunnen flink in kosten oplopen wanneer geen funderings-herstel toegepast wordt op korte termijn.

Scheur in muur


Omroep Gelderland doet verslag van funderingsherstel in Zevenaar:

'Wij hebben hier bij deze woning eerst al uitgebreid onderzoek gedaan', zegt Ferry Nieuwboer van Duurzaam Funderingsherstel. 'We graven gaten waarin we speciale palen plaatsen met een schroef aan het uiteinde. Die schroef boort zich in de bodem en uiteindelijk zorgt die ervoor dat de fundering hierdoor gestabiliseerd wordt'.

Klik hier voor het hele verhaal en een filmpje.

 

Omroep Gelderland

 


NOS Nieuwsuur kopt:

'Staat het belang van Friese boeren een plan tegen verzakkende huizen in de weg?' Klik hier voor het filmpje.

Het laatste huis in het filmpje hebben wij in opdracht gehad.

 

 

NOS logo

 

© 2022 Duurzaam Funderingsherstel | Privacy Statement | Algemene voorwaarden Webdesign en ontwikkeling door: Forresult