Projecten in het kort

In deze rubriek laten we specifieke situaties zien die we tijdens onze werkzaamheden tegenkomen en oplossen. Omdat het puur om dit detail gaat, staat hier geen uitgebreide omschrijving van het project of feedback van de bewoner/eigenaar bij.

Palen aan de binnenkant van een bouwwerk
(September 2021)

In de buurt van Appelscha is een bestaande garage over de gehele lengte verbreed. In de loop van de jaren is de aangebouwde strook gaan verzakken. Omdat de bebouwing van de buren vlak naast de garage staat, is palen aan de buitenkant indraaien geen optie. Daarom zijn de DFH-palen met de handzame hydraulische machine (het rode apparaat) aan de binnenkant van de garage ingedraaid.

Palen onder de hemelwaterafvoer
(Augustus 2021)

Het komt regelmatig voor dat er leidingen of afvoeren langs muren lopen waar onze DFH-palen geplaatst moeten worden. Hierbij een voorbeeld van een hemelwaterafvoer bij een woning in de buurt van Heerenveen.

De afvoer wordt tijdelijk verwijderd en wanneer de palen geplaatst zijn weer netjes aangesloten.

Palen draaien in een overdekte steeg
(Juli 2021)

In Amersfoort begonnen de toegangspoorten aan beide zijden van een overdekte steeg scheuren te vertonen. De hoeken van de aangrenzende woning bleken te verzakken. Palen draaien in een steeg betekent beperkingen in zowel de werkhoogte als de breedte. Gelukkig is ook dat voor Duurzaam Funderingsherstel geen probleem.

Paal door de plantenbak
(Juli 2021)

In de omgeving van Utrecht hebben wij de fundering hersteld bij een woning met karakteristieke gemetselde plantenbakken. Volgens onze berekeningen moest er één paal precies op de plaats van zo'n plantenbak komen. Om de plantenbak te sparen, is er besloten om door de bak heen de paal in te draaien

Projecten & referenties

Op deze pagina vindt u een aantal van onze uitgevoerde projecten van de afgelopen jaren. Er staat een korte omschrijving op deze pagina en als u op de link klinkt bij het project komt u op de projectpagina met meer informatie, waaronder enkele foto's. Per jaar voeren we zo'n 70 projecten uit die in duur verschillen van een dag tot enkele weken.

Heeft u te maken met een verzakt huis, een verzakte aanbouw of uitbouw of wilt u een inspectie laten uitvoeren? Neem dan contact met ons op.

U kunt ons bereiken op 088 - 111 2500 of mail ons via info@duurzaamfunderingsherstel.nl!

Verzakking meerdere geveldelen Bergen op Zoom (mei 2021)

In meerdere gevels van een twee-onder-een-kap-woning in Bergen op Zoom waren in de loop van de tijd scheuren ontstaan. Na inspectie bleken zowel de kopgevel als een deel van de voor- en achtergevel te verzakken. Door 18 DFH 360-palen te plaatsen staat de woning weer stevig. De scheuren zijn verstevigd met HeliBar wapening en daarna netjes afgewerkt.

Lees meer over het project in Bergen op Zoom

Verzakking achterzijde woning Dordrecht
(april 2021)

De vrijstaande woning van de heer Van der Stel bleek na een inspectie zo'n 6 centimeter te zijn verzakt. Om verdere verzakking te voorkomen, hebben we 7 stuks 360DFH-palen van 15m lengte geplaatst.

Lees meer over het project in Dordrecht

Verzaking zijgevel Zevenaar (maart 2021)

De zijgevel van de heer Pouwels begon steeds meer scheurvorming te vertonen. Meneer zag ons aan het werk in Zevenaar en vroeg ook een inspectie aan. Daaruit bleek de verzakking van de gevel. Met 9 DFH-palen van 6,7 meter lang is de muur weer goed ondersteund.

Lees meer over het project in Zevenaar

Verzakking woning en aanbouw Heerenveen (maart 2021)

De situatie:

Scheurvorming op diverse plaatsen gaf aan dat er waarschijnlijk iets mis was met de fundering. Na metingen bleek de woning naar voren en opzij te hellen, maar de aanbouw juist iets naar achteren. Door het plaatsen van 17 DFH-palen wordt verder zakken van beide voorkomen.

Lees meer over het project in Heerenveen

Verzakking zijgevel en deel voorgevel Tilburg (oktober 2020)

Van een oud pand uit 1935 in Tilburg blijkt de zijgevel en een deel van de voorgevel te zijn verzakt. Met behulp van 7 DFH-palen wordt het meest verzakte deel van de zijgevel en het verzakte deel van de voorgevel ondersteund. Lees via de onderstaande link het verhaal van de heer Hazenberg hierover.

Lees meer over het project in Tilburg

Verzakking zijgevel met erker in Druten (oktober 2020)

De situatie:

De woning in Druten bestaat uit meerdere delen. De delen hebben allemaal een soortgelijke fundering, maar doordat de ondergrond gedeeltelijk met puin aangevuld is, verschilt de draagkracht onder de delen. De zijgevel met erker is het meest verzakt en zal ondersteund worden met 9 DFH-palen

Lees meer over het project in Druten

Het werk na afloop: alsof er niets gebeurd is, maar de noeste arbeid heeft wel degelijk resultaat!

Verzakking hoek van woning in Gendt en scheurherstel schuur (september 2020)

De situatie:

De gestucte woning van de familie Van Veen begon scheuren te vertonen en de hoek van de woning bleek te verzakken. Door het plaatsen van 6 DFH-palen wordt verdere verzakking tegen gegaan.

Lees meer over het project in Gendt

Verzakking twee woningen Dodewaard (september 2020)

De situatie:

De voor/zijgevel van twee gekoppelde woningen verzakte. Door middel van ondersteunig met 15 DFH-palen zal deze verzakking gestopt worden.

Lees meer over het project in Dodewaard

Verzakking aan bouw Amersfoort (juli 2020)

De situatie:

Doordat de woning een ander type fundering heeft dan de aanbouw, zakt de aanbouw weg van de woning.

Lees meer over het project in Amersfoort

Verzakking woning en aanbouw Schelluinen (juni/juli 2020)

De situatie:

De woning bestaat uit een oorspronkelijke woning en twee aanbouwen. In dit geval zakken de woning en een aanbouw weg van de tweede aanbouw.

Lees meer over het project in Schelluinen

Verzakking woning in Kalenberg (juni 2020)

De woning van mevrouw Sijbrandij is gebouwd op houten palen. Door het zakken van het waterpeil zijn de palen gaan rotten en verzakte de woning in een rap tempo. Doordat de woning met groter materieel alleen per boot bereikbaar is, was het herstel een uitdaging.

Lees meer over het project Kalenberg

Verzakking woning in Woerden (juni 2020)

In Woerden was een woning dermate verzakt dat er scheuren in de gevels ontstonden die een gevaar zouden kunnen opleveren indien ze niet zouden worden hersteld.

Lees meer over het project Woerden

Verzakking aanbouwen woning Groningen
(maart 2020)

De situatie:

De woning in de wijk Lewenborg in Groningen heeft twee aanbouwen die beide verzakt zijn. De verzakking was zo ernstig dat zowel de schuifpui als de achterdeur niet meer goed konden afsluiten. 

Lees meer over het project in Groningen.

Schuifpui sluit niet goed aan de onderzijde

Verzakking aanbouw Nieuwe Niedorp (maart 2020)

De situatie:

Ook bij dit project is er sprake van twee typen fundering, waardoor de aanbouw van de woning wegzakt. Door het plaatsen van 3 DFH-palen wordt verder verzakken voorkomen.

Lees meer over het project in Nieuwe Niedorp

Verzakking hoek van woning in Baarn
(maart 2020)

De situatie:

De hoek van de woning is aan het verzakken. Dit is zichtbaar aan scheurvorming in de gevels. Er zijn 4 DFH-palen met een lengte van 3,4m geplaatst om verdere verzakking en scheurvorming te voorkomen.

Lees meer over het project in Baarn.


Verzakking hoofdwoning en bijgebouw Beek
(maart 2020)

De situatie:

De hoek verzakt van zowel de hoofdwoning als van het bijgebouw. Hierdoor ontstonden er scheuren in muren en dreigde de muur naast de carport het zelfs te begeven.

Lees meer over het project in Beek.


Verzakking aanbouw Nagele
(maart 2020)

De situatie:

De aanbouw van een woning in Nagele vertoonde scheurvorming en bleek na meting zo'n 4,5cm te zijn verzakt. Door het plaatsen van 8 DFH-palen met een lengte van 5,75m wordt verdere verzakking voorkomen.

Lees meer over het project in Nagele.

Steeds breder wordende scheur tussen de woning en de aanbouw, die meerdere malen is dichtgesmeerd.

Afkantelen hoek van woning in Lent
(oktober 2019)

De situatie:

De hoek van de woning van de heer Peters kantelde van de woning af. Door middel van het plaatsen van 5 DFH-palen wordt verdere afkanteling voorkomen.

Lees meer over het project in Lent.


Verzakking Dijkhuis Haarsteeg
(augustus 2019)

De situatie:

Het dijkhuis van Ivo begon in het midden te verzakken. Door het plaatsen van 4 DFH-palen tot 6 meter diepte wordt verder verzakken voorkomen.

Lees meer over het project in Haarsteeg.

Lintvoegwapening aangebracht, nog niet afgewerkt

Aanbouw verzakt in Schijndel
(juli 2019)

De situatie:

De aanbouw zakt weg van de bestaande woning. Door middel van 2 palen tot een diepte van 7 meter wordt verder zakken van de aanbouw voorkomen.

Lees meer over het project in Schijndel.

Bestrating weer keurig teruggelegd

Kopgevel woning verzakt
(juli 2019)

De situatie:

De gehele kopgevel begint te verzakken en veroorzaakt scheuren in de zijgevels. Door middel van 8 DFH-palen tot een diepte van 3 meter wordt de gevel weer goed ondersteund.

Lees meer over het project in Zevenaar.

Gevel ondersteund en gerepareerd en bestrating weer op zijn plek.

 

© 2021 Duurzaam Funderingsherstel | Privacy Statement Webdesign en ontwikkeling door: Forresult