Projecten en referenties

Op deze pagina vindt u een aantal van onze uitgevoerde projecten van de afgelopen jaren. Er staat een korte omschrijving op deze pagina en bij meerdere projecten staat een link. Wanneer u op deze link klikt, komt u op de projectpagina met meer informatie, waaronder enkele foto's. Per jaar voeren we zo'n 70 projecten uit die in duur verschillen van een dag tot enkele weken.

Heeft u te maken met een verzakt huis, een verzakte aanbouw of uitbouw of wilt u een inspectie laten uitvoeren? Neem dan contact met ons op.

U kunt ons bereiken op 088 - 111 25 00 of mail ons via info@duurzaamfunderingsherstel.nl!

Uitgevoerde projecten

Rechts ziet u een overzicht van een groot aantal van onze uitgevoerde projecten. In een aantal plaatsen hebben wij meerdere projecten uitgevoerd, maar voor de overzichtelijkheid maar één markering geplaatst.

De projecten van dit jaar staan er nog niet bij.

Verzakking helft van twee- onder-een-kap in Badhoevedorp (Juli 2023)

De buitenste zijgevel van een twee-onder-een-kap uit de twintigerjaren is in de loop der jaren gaan verzakken en trok de rest van de woning mee. Met de behulp van 20 DFH-palen van 6,9 meter lengte wordt de woning nu weer ondersteund.

Lees meer over het project in Badhoevedorp

Verzakkinggevel Amstelveen (Juni 2023)

Om de verzakkende voorgevel van een pand in een smalle straat in Amstelveen te ondersteunen, hebben wij 4 DFH-palen van 11 meter lengte geplaatst. Omdat we hierbij in de stoep moesten werken, waren we verplicht om ook een verkeersplan te maken met een omleiding voor de voetgangers. Ook dat regelen wij voor u, inclusief het plaatsen van de verkeersborden.

Lees meer over het project in Amstelveen

Verzakking eindwoning Bemmel (Mei 2023)

Een eindwoning van woonstichting Waardwonen in Huissen is in de loop der jaren zo gaan verzakken dat er scheuren binnen in de woning ontstonden. Om verder zakken te voorkomen hebben we 14 DFH-palen geplaatst.

Lees meer over het project in Bemmel

Verzakking aanbouw Zutphen (April 2023)

Door verschil in funderingstype is de aanbouw verzakt. Zo op het eerste gezicht lijkt er weinig te zien, maar klik hier onder en zie wat er aan de hand was en hoe de aanbouw nu ondersteund wordt.

Lees meer over het project in Zutphen

Verzakking kopgevel Zevenaar (Februari 2023)

Van een rij woningen in Zevenaar was de kopgevel aan de linkerkant aan het verzakken. Dit zorgde voor scheurvorming in de zij/kop- en achtergevel. Met behulp van 12 DFH-palen met een lengte van 4m worden de kopgevel en een stukje van de achtergevel weer voldoende ondersteund.

Lees meer over het project in Zevenaar

Verzakking voorgevel Peest (Januari 2023)

De voorgevel van een woning in Peest verzakt. Midden in de woning bevindt zich een kelder en de voorgevel lijkt hier van weg te zakken. Met behulp van 9 DFH-palen met een lengte van 2 m wordt de gevel nu ondersteund.

Lees meer over het project in Peest

Ernstige verzakking aanbouw Zevenaar (December 2022)

Bij een woning van een woningbouwvereniging verzakte de aanbouw aan de achterzijde in ernstige mate. Er was een grote scheur ontstaan en het raam- en deurkozijn sloten niet meer goed aan op de woning. Met behulp van 5 DFH-palen is de aanbouw weer ondersteund en zelfs nog iets gelift.

Lees meer over het project in Zevenaar

Verzakking deel aanbouw Zutphen (November 2022)

Een deel van de aanbouw bij een woning in Zutphen bleek te zijn verzakt richting de hoek. Met behulp van 3 DFH-palen van 10m. wordt de aanbouw nu ondersteund, waarna de scheuren door ons konden worden hersteld.

Lees meer over het project in Zutphen

Verzakking deel aanbouw Zutphen

Funderingsherstel voor- en zijgevels Duiven (Oktober 2022)

In 2019 hadden wij al eens een inspectie uitgevoerd bij deze woning, maar de bewoners hebben er toen voor gekozen om nog geen herstel uit te laten voeren. In de tussenliggende jaren ontstond er toch meer schade en is er besloten om het herstel uit te laten voeren. Met behulp van 17 DFH-palen van 4m lang worden de gevels nu weer voldoende ondersteund.

Lees meer over het project in Duiven

funderingsherstel Duiven

Verzakking zijgevel woning en berging in Zevenaar (September 2022)

Er ontstond steeds meer scheurvorming in de muren van een eindwoning in Zevenaar. Een inspectie wees uit dat de gehele zijgevel, die doorloopt van de woning in de berging, aan het verzakken was. Door het aanbrengen van 13 DFH-palen heeft de fundering weer voldoende ondersteuning.

Lees meer over het project in Zevenaar

verzakking zijgevel Zevenaar

Funderingsherstel aantal woningen en bergingen van woningbouwvereniging in Zevenaar (Augustus 2022)

De kopgevels van een paar huizenblokken begonnen te verzakken en ook een aantal aangebouwde bergingen zakten van de woningen af. Tijd voor ondersteuning met onze DFH-palen.
Gelijk met het funderingsherstel zijn ook de vloeren van de ondersteunde bergingen vernieuwd

Lees meer over ons project in Zevenaar

funderingsherstel zevenaar

Funderingsherstel hoek en voorgevel Emmen ( Juli 2022)

Door het aanbrengen van 7 DFH-palen wordt ook hier verder zakken voorkomen en kunnen de scheuren gerepareerd worden.

Lees meer over het project in Emmen

Funderingsherstel Emmen

Funderingsherstel Boskoop (Juli 2022)

De hoek en de zijgevel van een woning in Boskoop begonnen ernstige scheurvorming te vertonen. Door het plaatsen van 13 DFH-palen, waarvan 2 in de woning, wordt verder zakken voorkomen. 

Lees meer over het project in Boskoop

Funderingsherstel Boskoop

Funderingsherstel drie woningen Tilburg ( juni 2022)

De gevels van drie woningen zijn in de loop van de tijd gaan verzakken, wat weer tot scheurvorming leidde. Omdat de gevels met elkaar verbonden zijn, is het nodig om alledrie de woningen tegelijkertijd te gaan ondersteunen. Dit hebben we gedaan met 5 DFH-palen per woning.

Lees meer over het project in Tilburg

Tilburg funderingsherstel

Funderingsherstel Coevorden (Juni 2022)

Bij voorkeur draaien wij onze palen aan de buitenzijde van onze projecten in. Bij een woning in Coevorden was er ook ondersteuning nodig van een aantal binnenmuren, waardoor we 19 DFH-palen aan de buitenzijde, maar ook 15 DFH-palen aan de binnenzijde in moesten draaien. Dat was zo eenvoudig nog niet.

Lees meer over het project in Coevorden

Funderingsherstel Coevorden

Funderingsherstel Stieltjeskanaal (mei 2022)

Het voorhuis van een oude boerderij in Stieltjeskanaal is naar voren verzakt. Doorhet plaatsen van 14 DFH-360 palen zal verder zakken tegen worden gegaan. De woning bleek  op spaarbogen gebouwd te zijn. Wat dit voor ons betekende, leest u op de volgende pagina.

Lees meer over het project in Stieltjeskanaal

Funderingsherstel Stieltjes kanaal

Funderingsherstel voorgevel en deel zijgevel Waalwijk (Mei 2022)

Van deze woning in Waalwijk is de hoek dusdanig verzakt dat er veel scheurvormonig optrad. Door het plaatsen van 10 DFH palen van 2,5m aan de buitenzijde en 2 DFH-palen van 2,5m aan de binnenzijde wordt dit deel van de woning weer ondersteund.

Lees meer over het project in Waalwijk

Funderingsherstel Waalwijk voorgevel

Funderingsherstel achtergevel voormalige lagere school in Borculo (April 2022)

Een deel van de achtergevel van een voormalig lagere schoolpand is zodanig verzakt dat er verstevigingsbalken nodig waren voor de veiligheid. Door middel van het plaatsen van 5 DFH-palen aan de buitenkant en 4 DFH-palen aan de binnenkant wordt de gevel weer voldoende ondersteund.

Lees meer over het project in Borculo 

Funderingsherstel Borculo

Ondersteuning zijgevel Zevenaar (Februari 2022)

Voor een grote woningverhuurder in het midden van het land hebben wij al een aantal projecten mogen uitvoeren. Bij deze woning in Zevenaar is de zijgevel (eindgevel van een blok) gaan verzakken. Door het plaatsen van 11 DFH-palen van 4,5m lang wordt verder verzakken voorkomen.

Lees meer over het project in Zevenaar

Ondersteuning zijgevel Zevenaar

Liften van een zijgevel in Zevenaar (Januari 2022)

De zijgevel van een woning in Zevenaar is zodanig verzak dat er over de gehele breedte scheurvorming is ontstaan. Na het plaatsen van de DFH palen en onder spanning brengen van de brackets, is de brede scheur weer dicht gedrukt. Onze collega's mogen met recht trots zijn op dit mooie eindresultaat!

Liften zijgevel Zevenaar

Herstel gevel Huissen (December 2021)

De voorgevel en de zijgevels van een woning in Huissen waren ernstig verzakt. Door het plaatsen van 22 DFH-palen wordt voorkomen dat de woning verder zakt en de ontstane schade kan vakkundig hersteld worden.

Lees meer over het project in Huissen

Funderingsherstel zijgevel Huissen

Verzakking erker Beuningen (oktober 2021)

Bij een op palen gefundeerde woning in Beuningen is later een op staal gefundeerde erker toegevoegd. Deze is in de loop van de jaren gaan verzakken, maar met 2 DFH-palen staat hij weer stevig.

Lees meer over het project in Beuningen

Verzakking Beuningen

Verzakking hoeken woning Bilthoven (Oktober 2021)

De hoek van een woning in Bilthoven is in de loop van de jaren verzakt. De gevel verloopt trapsgewijs naar achteren, waardoor er eigenlijk twee buitenhoeken en een binnenwaartse hoek ondersteund moeten worden met zeven DFH-palen. Ook de binnenmuur tussen de geven en de kelder zakte mee en wordt ondersteund met één DFH-paal. Een aangemetselde bloembak zorgde voor een extra uitdaging.

Lees meer over het project in Bilthoven

Palen aan de binnenkant van een bouwwerk
(September 2021)

In Oosterwolde is een bestaande garage over de gehele lengte verbreed. In de loop van de jaren is de aangebouwde strook gaan verzakken. Omdat de bebouwing van de buren vlak naast de garage staat, is palen aan de buitenkant indraaien geen optie. Daarom zijn de DFH-palen met de handzame hydraulische machine (het rode apparaat) aan de binnenkant van de garage ingedraaid.

Lees meer over het project bij Oosterwolde

Funderingsherstel palen aan de binnenkant

Woning in Heerenveen verzakt richting hoek (augustus 2021)

Er wordt besloten om in totaal 5 DFH-palen te plaatsen, verdeeld over de voor- en zijgevel. Precies op de hoek zou in eerste instantie één paal geplaatst worden. Om de krachten beter over de hoek te verdelen is uiteindelijk besloten om de hoek te ondersteunen met een balk die op zijn beurt weer ondersteund wordt door twee DFH-palen.

Lees meer over het project in Heerenveen

Funderingsherstel Heerenveen

Palen onder de hemelwaterafvoer
(Augustus 2021)

Het komt regelmatig voor dat er leidingen of afvoeren langs muren lopen waar onze DFH-palen geplaatst moeten worden. Hierbij een voorbeeld van een hemelwaterafvoer bij een woning in de buurt van Heerenveen.

De afvoer wordt tijdelijk verwijderd en wanneer de palen geplaatst zijn weer netjes aangesloten.

funderingsherstel hemelwaterafvoer

Palen draaien in een overdekte steeg
(Juli 2021)

In Amersfoort begonnen de toegangspoorten aan beide zijden van een overdekte steeg scheuren te vertonen. De hoeken van de aangrenzende woning bleken te verzakken. Palen draaien in een steeg betekent beperkingen in zowel de werkhoogte als de breedte. Gelukkig is ook dat voor Duurzaam Funderingsherstel geen probleem.

Lees meer over het project in Amersfoort

Funderingsherstel Amersfoort

Paal door de plantenbak
(Juli 2021)

In de omgeving van Utrecht hebben wij de fundering hersteld bij een woning met karakteristieke gemetselde plantenbakken. Volgens onze berekeningen moest er één paal precies op de plaats van zo'n plantenbak komen. Om de plantenbak te sparen, is er besloten om door de bak heen de paal in te draaien.

Lees meer over het project bij Utrecht

Funderingsherstel Utrecht

Verzakking meerdere geveldelen Bergen op Zoom (mei 2021)

In meerdere gevels van een twee-onder-een-kap-woning in Bergen op Zoom waren in de loop van de tijd scheuren ontstaan. Na inspectie bleken zowel de kopgevel als een deel van de voor- en achtergevel te verzakken. Door 18 DFH 360-palen te plaatsen staat de woning weer stevig. De scheuren zijn verstevigd met HeliBar wapening en daarna netjes afgewerkt.

Lees meer over het project in Bergen op Zoom

Duurzaam funderingsherstel Bergen op Zoom

Verzakking achterzijde woning Dordrecht
(april 2021)

De vrijstaande woning van de heer Van der Stel bleek na een inspectie zo'n 6 centimeter te zijn verzakt. Om verdere verzakking te voorkomen, hebben we 7 stuks 360DFH-palen van 15m lengte geplaatst.

Lees meer over het project in Dordrecht

Duurzaam funderingsherstel Dordrecht

Verzaking zijgevel Zevenaar (maart 2021)

De zijgevel van de heer Pouwels begon steeds meer scheurvorming te vertonen. Meneer zag ons aan het werk in Zevenaar en vroeg ook een inspectie aan. Daaruit bleek de verzakking van de gevel. Met 9 DFH-palen van 6,7 meter lang is de muur weer goed ondersteund.

Lees meer over het project in Zevenaar

Verzakking zijgevel Zevenaar

Verzakking woning en aanbouw Heerenveen (maart 2021)

De situatie:

Scheurvorming op diverse plaatsen gaf aan dat er waarschijnlijk iets mis was met de fundering. Na metingen bleek de woning naar voren en opzij te hellen, maar de aanbouw juist iets naar achteren. Door het plaatsen van 17 DFH-palen wordt verder zakken van beide voorkomen.

Lees meer over het project in Heerenveen

Duurzaam funderingsherstel Heerenveen maart 2021

Verzakking zijgevel en deel voorgevel Tilburg (oktober 2020)

Van een oud pand uit 1935 in Tilburg blijkt de zijgevel en een deel van de voorgevel te zijn verzakt. Met behulp van 7 DFH-palen wordt het meest verzakte deel van de zijgevel en het verzakte deel van de voorgevel ondersteund. Lees via de onderstaande link het verhaal van de heer Hazenberg hierover.

Lees meer over het project in Tilburg

Duurzaam funderingsherstel Tilburg

Verzakking zijgevel met erker in Druten (oktober 2020)

De situatie:

De woning in Druten bestaat uit meerdere delen. De delen hebben allemaal een soortgelijke fundering, maar doordat de ondergrond gedeeltelijk met puin aangevuld is, verschilt de draagkracht onder de delen. De zijgevel met erker is het meest verzakt en zal ondersteund worden met 9 DFH-palen

Lees meer over het project in Druten

Duurzaam funderingsherstel Druten
Het werk na afloop: alsof er niets gebeurd is, maar de noeste arbeid heeft wel degelijk resultaat!

Verzakking hoek van woning in Gendt en scheurherstel schuur (september 2020)

De situatie:

De gestucte woning van de familie Van Veen begon scheuren te vertonen en de hoek van de woning bleek te verzakken. Door het plaatsen van 6 DFH-palen wordt verdere verzakking tegen gegaan.

Lees meer over het project in Gendt

Verzakking Gendt

Verzakking twee woningen Dodewaard (september 2020)

De situatie:

De voor/zijgevel van twee gekoppelde woningen verzakte. Door middel van ondersteunig met 15 DFH-palen zal deze verzakking gestopt worden.

Lees meer over het project in Dodewaard

Verzakking dodewaard funderingsherstel

Verzakking aan bouw Amersfoort (juli 2020)

De situatie:

Doordat de woning een ander type fundering heeft dan de aanbouw, zakt de aanbouw weg van de woning.

Lees meer over het project in Amersfoort

Duurzaam funderingsherstel Amersfoort

Verzakking woning en aanbouw Schelluinen (juni/juli 2020)

De situatie:

De woning bestaat uit een oorspronkelijke woning en twee aanbouwen. In dit geval zakken de woning en een aanbouw weg van de tweede aanbouw.

Lees meer over het project in Schelluinen

Duurzaam funderingsherstel Schelluinen

Verzakking woning in Kalenberg (juni 2020)

De woning van mevrouw Sijbrandij is gebouwd op houten palen. Door het zakken van het waterpeil zijn de palen gaan rotten en verzakte de woning in een rap tempo. Doordat de woning met groter materieel alleen per boot bereikbaar is, was het herstel een uitdaging.

Lees meer over het project Kalenberg

Duurzaam funderingsherstel Kalenberg

Verzakking woning in Woerden (juni 2020)

In Woerden was een woning dermate verzakt dat er scheuren in de gevels ontstonden die een gevaar zouden kunnen opleveren indien ze niet zouden worden hersteld.

Lees meer over het project Woerden

Verzakking fundering woerden

Verzakking aanbouwen woning Groningen
(maart 2020)

De situatie:

De woning in de wijk Lewenborg in Groningen heeft twee aanbouwen die beide verzakt zijn. De verzakking was zo ernstig dat zowel de schuifpui als de achterdeur niet meer goed konden afsluiten. 

Lees meer over het project in Groningen.

Verzakking aanbouw Groningen
Schuifpui sluit niet goed aan de onderzijde

Verzakking aanbouw Nieuwe Niedorp (maart 2020)

De situatie:

Ook bij dit project is er sprake van twee typen fundering, waardoor de aanbouw van de woning wegzakt. Door het plaatsen van 3 DFH-palen wordt verder verzakken voorkomen.

Lees meer over het project in Nieuwe Niedorp

Duurzaam funderingsherstel Nieuwe Niedorp

Verzakking hoek van woning in Baarn
(maart 2020)

De situatie:

De hoek van de woning is aan het verzakken. Dit is zichtbaar aan scheurvorming in de gevels. Er zijn 4 DFH-palen met een lengte van 3,4m geplaatst om verdere verzakking en scheurvorming te voorkomen.

Lees meer over het project in Baarn.

Verzakking Fundering in Baarn

Verzakking hoofdwoning en bijgebouw Beek
(maart 2020)

De situatie:

De hoek verzakt van zowel de hoofdwoning als van het bijgebouw. Hierdoor ontstonden er scheuren in muren en dreigde de muur naast de carport het zelfs te begeven.

Lees meer over het project in Beek.

Duurzaam funderingsherstel Beek

Verzakking aanbouw Nagele
(maart 2020)

De situatie:

De aanbouw van een woning in Nagele vertoonde scheurvorming en bleek na meting zo'n 4,5cm te zijn verzakt. Door het plaatsen van 8 DFH-palen met een lengte van 5,75m wordt verdere verzakking voorkomen.

Lees meer over het project in Nagele.

Duurzaam funderingsherstel in Nagele
Steeds breder wordende scheur tussen de woning en de aanbouw, die meerdere malen is dichtgesmeerd.

Afkantelen hoek van woning in Lent
(oktober 2019)

De situatie:

De hoek van de woning van de heer Peters kantelde van de woning af. Door middel van het plaatsen van 5 DFH-palen wordt verdere afkanteling voorkomen.

Lees meer over het project in Lent.

Duurzaam funderingsherstel Lent

Verzakking Dijkhuis Haarsteeg
(augustus 2019)

De situatie:

Het dijkhuis van Ivo begon in het midden te verzakken. Door het plaatsen van 4 DFH-palen tot 6 meter diepte wordt verder verzakken voorkomen.

Lees meer over het project in Haarsteeg.

Duurzaam funderingsherstel in Haarsteeg
Lintvoegwapening aangebracht, nog niet afgewerkt

Aanbouw verzakt in Schijndel
(juli 2019)

De situatie:

De aanbouw zakt weg van de bestaande woning. Door middel van 2 palen tot een diepte van 7 meter wordt verder zakken van de aanbouw voorkomen.

Lees meer over het project in Schijndel.

aanbouw verzakking Schijndel
Bestrating weer keurig teruggelegd

Kopgevel woning verzakt
(juli 2019)

De situatie:

De gehele kopgevel begint te verzakken en veroorzaakt scheuren in de zijgevels. Door middel van 8 DFH-palen tot een diepte van 3 meter wordt de gevel weer goed ondersteund.

Lees meer over het project in Zevenaar.

Duurzaam funderingsherstel in Zevenaar
Gevel ondersteund en gerepareerd en bestrating weer op zijn plek.

 

© 2022 Duurzaam Funderingsherstel | Privacy Statement | Algemene voorwaarden Webdesign en ontwikkeling door: Forresult