Duurzaam Funderingsherstel

Verzakking woning in Kalenberg (Overijssel)

Foto rechts: Al het materieel moest aangevoerd worden met deze boot.

De ervaringen van mevrouw Sijbrandij met Duurzaam Funderingsherstel:

Verzakking woning in Kalenberg aankomen met een boot

Mijn woning in Kalenberg is gelegen in het waterrijke gebied de Weerribben. Desondanks was door de droogte van de afgelopen jaren het grondwaterpeil zo gezakt, dat de houten funderingspalen langzaam waren weggerot. Dit proces was zo progressief, dat op een gegeven moment het voorhuis op instorten stond en een spoedige reddingsoperatie vereist was. Na een zorgvuldige voorbereiding, inclusief grondboringen en regelmatig overleg met de constructeur, moest en kon de eerste stap nog net voor de zomervakantie ingepland worden. De bodem werkzaamheden van de rest van de woning en het herstel van de scheurvorming in de muren, zou nadien plaats vinden. Een megaklus.

 

Een extra uitdaging was dat de woning aan het water gelegen is en het materiaal (kraan en zware metalen funderingspalen) uitsluitend per boot vervoerd konden worden. Over alle te nemen stappen werd ik goed voorgelicht. Het grote voordeel was dat de werkzaamheden voornamelijk aan de buitenkant van de woning uitgevoerd konden worden, zodat niet de hele vloer open gebroken hoefde te worden.

 

De werkzaamheden starten punctueel om  7 uur ’s ochtends en de persoonlijke contacten waren heel plezierig.

Ik ben zeer tevreden over het bedrijf, met name omdat er netjes en nauwkeurig gewerkt werd en niets aan het toeval werd overgelaten. Een “grondige” aanpak is kenmerkend voor het bedrijf en ik kan het iedereen aanraden.

Meer weten over funderingsschade of funderingsherstel?

Beniewd naar de schade aan uw fundering of onze aanpak voor funderingsherstel?

Ga direct naar waar u naar op zoek bent: