Duurzaam Funderingsherstel

Funderingsherstel Nieuwe Niedorp (Noord-Holland)

Verzakken aanbouw Nieuwe Niedorp
De woning uit 1992 is gebouwd op palen en de aanbouw ‘op staal’. Dit is waarschijnlijk de oorzaak van  het afkantelen van de aanbouw. Door het plaatsen van 3 DFH-palen aan het einde van de aanbouw wordt voorkomen dat de aanbouw verder zakt.

Pieter schreef na afloop over zijn ervaringen met Duurzaam Funderingsherstel:

 

De inpandige palen waren niet de enige hindernis, er liepen ook afvoeren waar de enige paal aan de buitenkant ingedraaid moest worden

Onze aanbouw blijkt 10 jaar na de plaatsing ervan nog steeds te zakken. Dit resulteerde in flinke scheuren in het stucwerk van de woonkamer. Ik heb daarom Duurzaam Funderingsherstel benaderd om in eerste instantie onderzoek te doen naar de toedracht van de verzakking.

 

De inspecteur van Duurzaam Funderingsherstel heeft me betrokken bij het uitvoeren van de metingen. Hij heeft me zijn metingen goed kunnen uitleggen en aan kunnen tonen dat de aanbouw aan de tuinzijde 9mm verzakt is, maar dat alles aan de kant van de woning nog op niveau is. Ik kon me daarom goed vinden in het voorstel dat er aan de tuinkant 3 palen geplaatst moesten worden.

 

Onze tuin was net het jaar ervoor aangelegd en ik zag de bui al hangen dat de vlonder en het stenen terras zouden sneuvelen. Ik kan niet anders zeggen dan dat de heren van Duurzaam Funderingsherstel zorgvuldig te werk zijn gegaan. Door niet met een kraan de werkzaamheden uit te voeren, maar het ‘met de hand’ te doen is de schade slechts beperkt gebleven tot een vertrapt buxusbolletje en een gebroken steen. Ik was van veel erger uit gegaan.

 

Op dit moment zijn we 5 weken na de uitvoering van de werkzaamheden. Ik houd de verzakking nog in de gaten voordat ik alles opnieuw laat stucen. Dit doe ik door tandenstokers in de scheuren te plaatsen. Helaas is aan één kant van de kamer de tandenstoker er een keer uit gevallen. Mogelijk moet alles zich nog een beetje zetten. Ondanks dit smetje heb ik wel het vertrouwen dat de aanbouw niet ‘veel’ verder gaat zakken. Het zijn flinke palen en er is nog een optie om de aanbouw later nog een keer op te krikken. Al heeft dat niet mijn voorkeur aangezien de tuin dan weer open gebroken moet worden.

Met vriendelijke groet,

Pieter

Meer weten over funderingsschade of funderingsherstel?

Beniewd naar de schade aan uw fundering of onze aanpak voor funderingsherstel?

Ga direct naar waar u naar op zoek bent: