Duurzaam Funderingsherstel

Funderingsherstel aan de gevels in Tilburg

Funderingsherstel aan de zij- en voorgevel in Tilburg, Barkstraat 2
De heer Hazenberg heeft zijn ervaringen met DFH zelf op papier gezet en dit mooie verhaal willen we u niet onthouden:

Ervaring met Duurzaam Funderingsherstel

Situatieschets
Zeven jaar geleden heb ik een woning uit 1935 gekocht. De woning had een aantal oude scheuren, maar dat schrok mij niet af; de woning had zich gezet en zou niet verder zakken. Er kwamen echter nieuwe scheuren in mijn wanden, dus heb ik contact gezocht met Duurzaam Funderingsherstel.

Funderingsherstel
De eerste mailwisseling was enorm verhelderend, ik ontving veel informatie over de techniek die zij toepassen. Daarnaast zag ik een aantal projecten die zij al gerealiseerd hebben en al snel heb ik een afspraak gemaakt om de woning te bekijken en in te meten.

Dit bezoek was wederom enorm informatief. Zelf heb ik een bouwkundige achtergrond, maar het verhaal was voor een leek enorm goed te begrijpen. Ferry (Nieuwboer, technisch adviseur) geeft een duidelijk verhaal en meet de woning op: Vloer binnenzijde en de gevel aan de buitenkant om de verzakking te kunnen bepalen. Daarnaast  schetst hij al een plan van aanpak. Dat later, zoals hij vertelt, wordt bekeken en berekend door een constructeur. Na dit bezoek heb ik een offerte ontvangen met een uitgebreid plan van aanpak, hier staat duidelijk in wat er exact gaat gebeuren bij mijn woning. Daarnaast bevat de offerte nog naslagwerk van de methodiek die Duurzaam Funderingsherstel toepast.

Na akkoord op de offerte hebben we een afspraak ingepland voor de uitvoering van de werkzaamheden. Voordat dit kan plaatsvinden moet er omgevingsvergunning aangevraagd worden. De gemeente had echter vragen over deze nieuwe techniek waar ik geen antwoord op kon geven, ik voelde mij een doorgeefluik. Maar gelukkig heeft Duurzaam Funderingsherstel de aanvraag overgenomen van mij.

Maandagochtend 07:00 uur: Twee collega’s van Duurzaam Funderingsherstel bellen aan. Nette en toffe gasten, ze vertelden rustig wat ze allemaal gingen doen. In het begin hadden ze er nog een hard hoofd in, omdat het lastig was om bij de fundering te komen door de vele kabels die in de grond zaten. Maar al met al is het vlot gegaan, woensdagmiddag waren ze klaar. Daarnaast mocht ik foto’s maken, vragen stellen en namen ze ook de tijd om het een en ander uit te leggen. Waar gehakt wordt vallen spaanders en bleek dat mijn coax-kabel uit zijn aansluiting was geschoten. Ik had zelf meteen contact gezocht met mijn internetaanbieder, maar die hadden een week later pas tijd. Enorm vervelend als je thuis werkt! Maar na een telefoontje van de mannen was dit binnen een uur opgelost. Heb dit allemaal als enorm fijn ervaren.

Hazenberg
Barkstraat 2, Tilburg

Voorzichtig langs de kabels indraaien van een DFH-paal met de minikraan