Verzakking huis herkennen

Waar moet u op letten?

Heeft u het idee dat uw huis een verzakking heeft ondergaan? Dan kan dit misschien als een schok bij u binnengekomen zijn. Om erachter te komen of dit ook daadwerkelijk gebeurd is vindt u hieronder de kenmerken van een mogelijke verzakking van uw huis.

Op het eerste oog, wanneer u van buitenaf naar uw woning kijkt, hoeft het niet direct op te vallen. Vaak begint het klein, maar naarmate de fundering verder verzakt zal het zichtbaarder worden. Een mogelijke verzakking van uw huis kunt u herkennen aan de volgende kenmerken:

- Scheuren in de muren en/of in de gevel

U kunt zich voorstellen dat wanneer uw fundering zijn draagkracht verliest op één of meerdere punten, dit voor problemen gaat zorgen. Het gevolg is namelijk dat dit de stabiliteit en constructie van de muren of de gevel negatief beïnvloed. In eerste instantie zal er niet direct wat gebeuren, maar na verloop van tijd zal de constructie het begeven en zullen er scheuren ontstaan.

- Ramen en deuren beginnen te klemmen ondanks het seizoen

U heeft misschien wel eens gemerkt dat in de zomer en winter uw ramen en deuren anders open en dicht gaan. Dit heeft voornamelijk te maken met het hout dat uitzet en krimpt. Echter, wanneer u dit buiten het seizoen om opmerkt heeft dit waarschijnlijk met de verzakking van uw huis te maken.

- Hoogteverschil tussen het trottoir en uw huis

Wanneer huizen gebouwd worden is het trottoir vaak een handig meetpunt tot waar de fundering ongeveer moet komen. Maar, wanneer u te maken heeft met een verzakking zal dit niveau verstoord zijn. U zou de verzakking van uw huis dus ook kunnen herkennen aan dit hoogteverschil.

- Aflopende of scheve vloeren in uw woning

Als laatste zou u het ook nog kunnen herkennen aan aflopende of scheve vloeren in uw huis. Echter kan het ook zo zijn dat de vloer lichtelijk scheef ligt door een foutje van degene die de vloer gelegd heeft.

Laat professionals de verzakking van uw huis controleren

Aan bovenstaande kenmerken zou u de verzakking van uw huis kunnen herkennen. Wilt u er echt zeker van zijn? Dan raden wij aan om contact met onze experts op te nemen voor een uitgebreid onderzoek. De verzakking van uw huis heeft niet alleen invloed op de waarde en verkoopbaarheid, maar in verdere stadia ook op uw veiligheid. Schroom dus niet om contact met ons op te nemen voor een duurzame oplossing van uw verzakking!

© 2018 Duurzaam Funderingsherstel | Privacy Statement Webdesign en ontwikkeling door: Forresult