Verzakking huis herkennen

Waar kunt u de verzakking van uw huis aan herkennen?

Een verzakking hoeft het niet direct op te vallen. Vaak begint het klein, maar naarmate de fundering verder verzakt zal schade op den duur zichtbaar worden.

Vrijblijvend contact opnemen

Kenmerken huisverzakking

Om erachter te komen of er mogelijk sprake van een verzakking is, vindt u hieronder de kenmerken van een verzakking van uw huis.

 

Scheuren in de muren en/of in de gevel

U kunt zich voorstellen dat er problemen kunnen ontstaan wanneer uw fundering zijn draagkracht verliest op één of meerdere punten. Het gevolg kan namelijk zijn dat dit de stabiliteit en constructie van de muren of de gevel negatief beïnvloedt. In eerste instantie zal dit niet ernstig zijn, maar na verloop van tijd zullen er scheuren ontstaan.

Ramen en deuren beginnen te klemmen

U heeft misschien wel eens gemerkt dat in de zomer en winter uw ramen en deuren anders open en dicht gaan. Dit heeft voornamelijk te maken met het hout dat uitzet en krimpt. Echter, wanneer u dit buiten het seizoen om opmerkt heeft dit waarschijnlijk met de verzakking van uw huis te maken.

Hoogteverschil tussen het trottoir en uw huis

Wanneer huizen gebouwd worden is het trottoir vaak een handig meetpunt tot waar de fundering ongeveer moet komen. Maar, wanneer u te maken heeft met een verzakking zal dit niveau verstoord zijn. U zou de verzakking van uw huis dus ook kunnen herkennen aan dit hoogteverschil.

Aflopende of scheve vloeren in uw woning

Als laatste zou u het ook nog kunnen herkennen aan aflopende of scheve vloeren in uw huis.

Vrijblijvend contact opnemen

Laat professionals de verzakking van uw huis controleren

Aan bovenstaande kenmerken zou u de verzakking van uw huis kunnen herkennen. Wilt u er echt zeker van zijn? Dan raden wij aan om contact met onze experts op te nemen voor een uitgebreid onderzoek. De verzakking van uw huis heeft niet alleen invloed op de waarde en verkoopbaarheid, maar in verdere stadia ook op uw veiligheid. Schroom dus niet om contact met ons op te nemen voor een duurzame oplossing van uw verzakking!

Verzakking huis oplossen?

Verzakking van uw huis op professionele wijze laten verhelpen door experts met ruim 25 jaar ervaring? Bij Duurzaam Funderingsherstel staan we voor u klaar.

U kunt ons bereiken op 088 - 111 2500, via info@duurzaamfunderingsherstel.nl of door middel van het onderstaande contactformulier!

 

© 2022 Duurzaam Funderingsherstel | Privacy Statement | Algemene voorwaarden Webdesign en ontwikkeling door: Forresult