Duurzaam Funderingsherstel

Funderingsschade

Last van funderingsschade? De experts van Duurzaam Funderingsherstel staan voor u klaar om de fundering en eventuele schade te herstellen. Met behulp van onze zorgvuldige werkwijze kunnen we in de meeste gevallen uw fundering grondig en duurzaam herstellen. Op deze pagina vertellen we graag meer over verschillende soorten funderingsschade en leggen we uit hoe we uw fundering kunnen herstellen.

Wat is Funderingsschade?

Funderingsschade is een ernstig probleem dat de structurele integriteit aantast. Het kan veroorzaakt worden door diverse factoren zoals verzakking van de fundering, hoge belasting op specifieke delen van een gebouw, slechte bodemgesteldheid, of externe invloeden zoals bouwactiviteiten of weersomstandigheden. Kenmerkende signalen van funderingsschade zijn scheuren in muren, klemmende deuren en ramen, hoogteverschillen tussen trottoir en huis, en merkbaar scheve vloeren. Duurzaam Funderingsherstel biedt professionele oplossingen voor deze problemen.

Scheur door funderingsschade

Soorten funderingsschade

Een verzakking van uw fundering kan diverse oorzaken hebben. Denk hierbij aan een te hoge belasting onder een specifiek deel van de woning en/of aanbouw, slechte bodemgesteldheid of externe factoren zoals bouwactiviteiten of slechte weer omstandigheden zoals funderingsschade door droogte. Door de funderingsproblemen kunnen er verschillende soorten schades optreden. Bijvoorbeeld funderingsschade met de volgende kenmerken:

  • Scheuren in muren;
  • Klemmende deuren en ramen, anders dan door seizoensinvloeden;
  • Hoogteverschil tussen het trottoir en het huis;
  • Merkbaar scheve vloeren in de woning.

Nadat we de fundering met onze oplossing hebben hersteld kunnen we ook de scheuren in gevels en muren herstellen. Zo herstellen we niet alleen de fundering maar ook de funderingsschade.

Funderingsherstel

Om te voorkomen dat de funderingsschade verergert, moet er adequaat worden opgetreden. Met onze oplossing kunnen we in veel gevallen snel handelen. Gebruikmakend van de Duurzaam Funderingsherstel methode hoeft er gelukkig geen nieuwe fundering geplaatst te worden. Met een funderingsonderzoek wordt er bekeken of onze duurzame oplossing toepasbaar is. Wilt u meer informatie over onze duurzame oplossing? Lees hier meer over ons DFH-funderingssysteem waarin wordt uitgelegd hoe DFH-palen worden toegepast.

Bekijk onze aanpak      Direct contact opnemen

Funderingsschade, zoals scheuren in de muur, herstellen we met wapeningsstaven en twee componenten mortel. De wapeningsstaven worden in uitgeslepen voegen geplaatst en verankerd met twee componenten mortel. Hierna kan de voeg met normale mortel afgewerkt worden. Daarnaast gebruiken we steenpasta om de scheuren in bakstenen onzichtbaar op kleur te herstellen. Zo zijn de gevolgen van de funderingsschade nauwelijks terug te zien.

Funderingsherstel

Informatie aanvraag

Wilt u uw verzakking laten herstellen door Duurzaam Funderingsherstel? Of heeft u aanvullende vragen? Vul het formulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op.

Liever zelf contact opnemen?
Bel ons op: 088 – 111 25 00
Of mail naar: info@duurzaamfunderingsherstel.nl

Claudia Hensbroek
Suzanne de Vries

“Heeft u te maken met een verzakt huis, een verzakte aanbouw of uitbouw of wilt u een inspectie laten uitvoeren? We helpen u graag!”

    [current_url page_url]

    Snel en vrijblijvend contact opnemen