Scheef huis?

Laat uw huis rechtzetten door het innovatieve DFH Funderingssysteem

Heeft u te maken met een scheef huis? Dan is de kans zeer aanwezig dat uw huis kampt met funderingsproblemen. Zoals u weet is uw huis gebouwd op een (solide) fundering. Krijgt de fundering niet de ondersteuning vanuit de bodem die nodig is, dan zal dit op den duur leiden tot problemen.

Dit kunnen bijvoorbeeld scheuren in de muren/gevel zijn, maar een verzakte vloer of zelfs een scheef huis kunnen ook gevolgen zijn. Voordat we op de herstel-werkzaamheden ingaan zullen we eerst een korte toelichting geven over de mogelijke oorzaken.

Oorzaken van een scheef huis

Onvoldoende ondersteuning van de fundering kan verschillende oorzaken hebben. Hieronder vindt u de vier voornaamste oorzaken van funderingsproblemen.

  • Vochtverlies: door onttrekking van grondwater door bomen rondom uw huis of door verdamping van grondwater in droge perioden krijgt de fundering onvoldoende steun.
  • Externe factoren: veel/zwaar verkeer of zware bouwwerkzaamheden veroorzaken trillingen waardoor de bodem waarop de fundering rust aangetast kan worden.
  • Te hoge belasting: een te hoge belasting onder een specifiek deel van uw huis kan voor problemen op dit punt veroorzaken.
  • Bodemgesteldheid: door het wegspoelen van de draagkrachtige grond of door inklinking van veen- of kleigrond heeft de fundering onvoldoende draagkracht.

Voordat er herstelwerkzaamheden plaatsvinden moet eerst de specifieke oorzaak vastgesteld worden. Zo wordt voorkomen dat dezelfde situatie zich nogmaals voordoet. Dit doen we door middel van een uitgebreid funderingsonderzoek. Naar aanleiding van deze resultaten kunnen we beginnen met de werkzaamheden om uw scheve huis recht te zetten.
 

Scheef huis rechtzetten

Als eenmaal de oorzaak vastgesteld is kunnen de herstelwerkzaamheden beginnen. In het geval van een scheef huis zal de fundering weer naar het oude niveau gebracht moeten worden. Men denkt al snel dat er een geheel nieuwe fundering geplaatst dien te worden, maar niks is minder waar. Door middel van de Duurzaam Funderingsherstel-methode is het namelijk mogelijk om geheel overlast en trillingvrij te handelen.

Bij Duurzaam Funderingsherstel maken we namelijk gebruik van ons eigen innovatieve DFH Funderingssysteem. Op cruciale plekken, die voortkomen uit constructieberekeningen, worden deze in de grond geplaats. Hierop worden weer geavanceerde hoofddragers geplaatst. Als de fundering eenmaal op het systeem afgesteld is kan die, als de fundering het toelaat, weer terug naar het ‘oude’ niveau gebracht worden.

Doordat het DFH Funderingssysteem volledig trillingvrij is kan het zonder problemen in drukke buurten gebruikt worden. Uw buren zullen geen last ondervinden. Heeft u dus te maken met een scheef huis? Neem dan vandaag nog contact op met de experts van Duurzaam Funderingsherstel.

 


Schakel ons in voor uw scheve huis

Wilt u uw huis recht laten zetten door middel van ons bewezen en innovatieve DFH Funderingssysteem? Onze experts staan voor u klaar.

U kunt ons bereiken op 088 - 111 2500, via info@duurzaamfunderingsherstel.nl of door middel van het onderstaande contactformulier!

 

© 2021 Duurzaam Funderingsherstel | Privacy Statement Webdesign en ontwikkeling door: Forresult