Scheef huis?

Heeft u te maken met een scheef huis? Dan is de kans zeer aanwezig dat uw huis kampt met funderingsproblemen. Zoals u weet is uw huis gebouwd op een (solide) fundering. Krijgt de fundering niet de benodigde ondersteuning vanuit de bodem, dan zal dit op den duur kunnen leiden tot problemen.

Dit kunnen bijvoorbeeld scheuren in de muren/gevel zijn, maar een verzakt vloer of zelfs een scheef huis kunnen ook de gevolgen zijn. Voordat we op de herstel-werkzaamheden in gaan, zullen we eerst een korte toelichting geven over de mogelijke oorzaken.

Oorzaken van een scheef huis

Onvoldoende ondersteuning van de fundering kan verschillende oorzaken hebben. Hieronder vindt u de vier voornaamste oorzaken van funderingsproblemen.

  • Vochtverlies: door onttrekking van grondwater door bomen rondom uw huis of door verdamping van grondwater in droge perioden krijgt de fundering onvoldoende steun.
  • Externe factoren: veel/zwaar verkeer of zware bouwwerkzaamheden veroorzaken trillingen waardoor de bodem waarop de fundering rust aangetast kan worden.
  • Te hoge belasting: een te hoge belasting onder een specifiek deel van uw huis kan voor problemen op dit punt veroorzaken.
  • Bodemgesteldheid: door het wegspoelen van de draagkrachtige grond of door inklinking van veen- of kleigrond heeft de fundering onvoldoende draagkracht.

Door middel van een uitgebreid funderingsonderzoek kunnen we vaststellen of er sprake is van een verzakking.
 

Voorkomen van verder verzakken van een scheef huis

Als eenmaal de oorzaak vastgesteld is en akkoord is gegeven op de uiteindelijke offerte dan kunnen de herstelwerkzaamheden beginnen. Met Duurzaam Funderingsherstel-methode is het  mogelijk om met weinig overlast en trillingsvrij de fundering te ondersteunen.

Bij Duurzaam Funderingsherstel maken we gebruik van ons eigen innovatieve DFH Funderingssysteem. Op cruciale plekken, die door onze constructeur berekend worden, draaien we de DFH-palen in de grond langs de te ondersteunen muren. Hierop worden onze geavanceerde brackets onder de fundering geplaatst. 

Doordat het DFH Funderingssysteem  trillingvrij is, zullen u en uw buren vrijwel geen overlast ondervinden. Heeft u dus te maken met een scheef huis? Neem dan contact op met de experts van Duurzaam Funderingsherstel.

 


Schakel ons in voor uw scheve huis

Onze experts staan voor u klaar.

U kunt ons bereiken op 088 - 111 2500, via info@duurzaamfunderingsherstel.nl of door middel van het onderstaande contactformulier!

 

© 2022 Duurzaam Funderingsherstel | Privacy Statement | Algemene voorwaarden Webdesign en ontwikkeling door: Forresult